Procedures

A) Procedure voor aanbod Medische Expertise en Advies, Second opinion

Na ontvangst van een aanvraag voor een medische expertise, belt het secretariaat binnen één dag uw cliënt op voor een afspraak. Wij informeren de betrokkene (werknemer) over het traject bij I-MEC, leggen het doel van het onderzoek helder uit en bevestigen de afspraak vervolgens per e-mail of per post. De cliënt wordt uitgenodigd om een instemmingsformulier te tekenen. Hiermee wordt, zo nodig, medische informatie opgevraagd bij de andere betrokken (para) medici.

De informatie die ons wordt toegestuurd komt alleen in handen van de medisch specialist die het onderzoek doet. De arts heeft een geheimhoudingsplicht en zal de uitkomsten alleen overleggen met de verwijzer.

Vervolgens vindt er een intake-gesprek plaats met onze arts voor het bepalen van de juiste vervolgstappen in het onderzoekstraject. Tijdens dit (telefonisch) intakegesprek worden de medische klachten,  reeds uitgevoerde onderzoeken/behandelingen en overige (arbeidsgerelateerde) bijzonderheden geïnventariseerd.

Nadat de actuele situatie van de betrokkenen (werknemer) in kaart is gebracht, volgt een consult bij de juiste gespecialiseerde arts en/of een belastbaarheidsonderzoek.  Zo nodig wordt intercollegiaal overlegd met andere medisch specialisten en deskundigen.

Wij stellen een uitgebreide medische rapportage op. Deze rapportage bevat onze onderzoeksbevindingen en adviezen. Daarnaast maken wij des gewenst een beknopte conclusiebrief en een belastbaarheidsprofiel (FML) voor de casemanager/arbeidsdeskundige of werkgever. Deze informatie bevat geen medische gegevens en kan tevens worden opgenomen in het re-integratiedossier. De werknemer ontvangt een afschrift van de conclusiebrief en FML.

De doorlooptijd van een traject bedraagt circa 6 weken. Deze hangt af van de eventuele inzet van meerdere specialisten, aanvullend onderzoek of nazorgactiviteiten.

In geval van geschillen over belastbaarheid wordt de expertise ook gevraagd in de juridische sfeer door de rechtbank, met name op het gebied van bestuursrecht en arbeidsrecht maar ook wel door de kantonrechter, terwijl ook juristen en P&O functionarissen gebruik kunnen maken van onze diensten en expertise.

B) Procedure voor aanbod Herstelgericht aanbod ten behoeve van cliënten met een schadelast en ziektes;

Hiervoor kunt u contact op nemen via het telefoonnummer: 010 766 01 01

C) Procedure voor aanbod Bemiddeling en coaching via onze providersboog.

Hiervoor kunt u contact op nemen via het telefoonnummer: 010 766 01 01

D) Procedure voor aanbod Cursussen, trainingen en opleidingen met betrekking tot de ‘ziekte beleving, uiting van ziekte en hulpzoekgedrag bij vooral niet-westerse migranten in Nederland.

Hiervoor kunt u contact op nemen via het telefoonnummer: 010 766 01 01

Aan ons centrum is een team van verschillende deskundigen en instellingen verbonden die naast hun basis professionaliteit (in de psychiatrie, somatische zorg, welzijn sector) ook kennis, ervaring en vaardigheid hebben met cultuursensitief werk aangaande complexe vraagstukken die voortkomen uit de letselschade- en arbeidsongeschiktheidszaken.